sky-gratisdw.png

Wateringen / 09.01.2020

Rob van Holstein

Een bewust Westlandse miljonair!

“Als mensen me zien lopen met mijn plastic zakjes denken ze vast wel eens; daar loopt weer zo’n afvalgekkie of werkeloze! Ook verontwaardigde blikken met een ‘zooh dorst?’ of ‘Biertjuh!’ heb ik regelmatig gehoord. Maar ik ben nu eenmaal aan het sparen voor mijn eerste Westlands miljoen en dat is een kwestie van GEWOON DOEN!”

Op World Cleanup day - 21 september 2019 - begon deze Wateringse sociaal ondernemer met zijn nieuwste uitdaging: GEWOON DOEN! Het Westlands miljoen. Zijn doel is om in Westland binnen een jaar minimaal een miljoen drinkblikjes en kleine plastic flesje bij elkaar te verzamelen. Die moeten in twee stromen zijn kant opkomen. Enerzijds met de hulp van Cleanup teamleden die deze tijdens hun wandeling van de Westlandse grond rapen en via het inzamelen ervan bij scholen, sportclubs, instellingen, bedrijfskantines en natuurlijk het bedrijfsleven.

Afval en milieu zijn voor Rob van Holstein geen vreemde zaken. In 2016 bedacht hij op Bonaire ‘Gratis drinkwater’ om zo plastic zwerfafval tegen te gaan. Binnen een eiland breed netwerk van waterpunten kan de toerist zijn/haar herbruikbare fles gratis vullen met perfect drinkwater. De handige Refill App. wijst je wereldwijd altijd de weg naar een ‘Gratis drinkwater’punt in de buurt. Over heel de wereld rolt men nu deze Refill projecten uit.

“De in Nederland veel gebruikte herbruikbare fles werkt in extreem warm of koude locaties gewoonweg niet. Met een streng eisenpakket in gedachten heb ik onze roestvrijstalen Blue thermos Bottle ontwikkeld. Als gebruiker maak je daarmee een opvallend statement: IK drink gewoon kraanwater! Het mooiste is dat we door de verkoop ervan nieuwe projecten kunnen financieren. ” Aldus een breed glimlachende van Holstein.

“Daarom kom je de Blue Bottle ook tegen in GEWOON DOEN! Het Westlands miljoen. De 500 ml versie met gratis Active dop is normaal te koop voor €15,00. Binnen het Westlands miljoen geeft men alle inzamelaars bij inlevering van 300 drinkblikjes en/of kleine plastic flesjes een echte Blue Bottle met het logo van toekomstige actiepartners. Zie het maar als statiegeld-bedankje. Zo laten alle partijen samen een jarenlange duurzame indruk achter!”

“Alle blikjes en flesjes worden ontdaan van doppen en in twee stromen gesorteerd op plek van herkomst, aantal, en merk. De data die we hierbij vormen stellen we beschikbaar voor gemeente, provincie of beleidsmakers. Zo kunnen zij hun beleid met onze cijfers onderbouwen.”

“De PET flesjes worden gebundeld en gaan voor recycling op transport. De aluminium blikjes worden geplet en gaan naar de metaalverwerking. Zo kunnen de grondstoffen binnen enkele weken weer terugkomen als hoogwaardige producten. Misschien wel als onderdeel in Westlandse kassen of het nieuwe kantoormeubilair van een gemeentehuis.”

“Haha,. Westlands miljonair! Zo voelt het wel,.. Maar dan wel in PET flesjes en blikjes!”

email: cleanupteam.westland@gmail.com

https://www.facebook.com/cleanupteamwestland


 

Rob van Holstein